2024. május 23., csütörtök

Lakásfelújítás 1

Mivel épp nem volt semmi gondunk, és anyagilag is egész jól kezdtünk stabilizálódni, gondoltuk épp itt az ideje bekavarni a rendszerbe, és lakásfelújításba kezdeni. Nos...

Ilyen volt elölről

És ilyen lesz

Ilyen volt hátulról

És ilyen lesz

Még a gyerekek is terveztek

Szuper lesz ha kész lesz, de jelenleg azért nem stresszmentes a helyzet. Tavaly nyáron kezdtük a projektet, építész kereséssel. Ősszel és télen ment a tervezés, engedélyeztetés, tavasszal építüket kerestünk, és május 13-án elkezdődtek a munkák. A tervek szerint 18 hétig fog tartani az építkezés, jajj édesanyám!

A munkások eddig nagyon korrekteknek tűnnek, minden nap időben megjelennek (konkrétan első nap még azelőtt nekiálltak és elzárták a vizet, hogy fogat tudtam volna mosni). A garázs bontásával és az új alapok kiásásával kezdtek.

A második napig egész simán mentek a dolgok, amikor is megtalalták az aszbesztet... Hát maradjunk annyiban, hogy az eltávolíttatás árából egy szuper családi nyaralás bőven kijött volna, hát ez nem hiányzott a büdzséből, nade nincs mit tenni. Pár múlt heti életkép:








Szerencsére a lakrészben csak ennyi a kavarás, a boiler és a mósógép
a garázsban volt, ezeket étmenetileg átköltöztették a konyhába.

Mentálisan tréningeztük magunkat, hogy ez azért kemény menet lesz. Eddig még egész jól bírjuk, szerencsére még a nyugdíjas szomszédok is, akik egész nap hallgathatják ahogy bontják a betont és énekelnek a munkások. Viszont ami mindenképp megérte, Áron kipróbálhatta a markolót:


Rendszeres helyzetjelentés várható, stay tuned!

1 megjegyzés: