A gourmet-kodás még a laborra is kiterjed, ugyanis minden munkabeszámolón és journal club-on van kaja is. Ez általában sajtkülönlegességekből, francia bagettből, gyümölcsökből, kekszekből és egyéb ropogtatni valókból áll. A legjobb felfedezés itt az ananászchips volt, ropogós szárított ananászdarabok, az valami isteni, rögtön ki is derítettem, hol lehet őket beszerezni, és bespájzoltam velük a Trader Joe's-ban. Judit, igazatok volt, az tényleg egy nagyon baró bolt mindenféle különlegességgel, de találtunk egy még ennél is jobbat.
A Berkeley Bowl szinte már túristalátványosság. Egy nagy, kissé raktárjellegű helyiség rengeteg friss gyümölccsel, zöldséggel, aszalt cuccokkal és mindenféle magokkal. Csak almából és narancsból van vagy tízféle, mindenféle saláta van, spenót meg egy csomó friss fűszernövény, és egy raklap olyan cucc, amiről még csak elképzelésem sincs, hogy mit lehetne vele csinálni. De a legjobbak az aszalt gyümölcsök és a magok, több sornyi konténer tele mindenféle különlegességgel. Ha csak a mandulákat nézzük, van belőlük sima, nagy darabos, kis darabos, darált, sós, fahéjas, étcsokis, tejcsokis, fehércsokis, karamelles...Kezdetben kissé szkeptikus voltam, mivel mindenből olyan mennyiséget halmoztak fel, hogy attól tartottam, hogy a cuccoknak kissé állott és avas ízük lesz. De azt kell, hogy mondjam, hogy eddig bármit próbáltunk, egyszerűen isteni!
Szóval nem kell izgulni, nagyon egészségesen is tudnánk itt élni, csak kicsit meg kéne eröltetni magunkat. Dehát mit lehet tenni, ha egyszer a hamburger és a sült krumpli finomabb mint a saláta? ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése